Nemzetközi, internetes adománygyűjtő kampányt szervezünk elsőként a TEGYESZ (Területi Gyermekvédelmi Szolgálat) Komárom-Esztergom megyei intézményei számára.

A kampány célja, hogy az intézményekben élő sajátos nevelési igényű (SNI), alap-, vagy részképességzavarral küzdő gyermekek fejlesztését támogassuk.
A program keretein belül az intézmények rendelkezésére bocsátjuk a Balázs-Diák Kft. saját fejlesztésű szoftvereit. Az ügyesedni online játéktér 2017-ben Comenius EduMedia díjat nyert. Az oldal eléréséhez szükséges digitális eszközök (laptopok, tabletek), továbbá tárgyi fejlesztőeszközök (pontos lista alapján) beszerzésével támogatjuk a fejlesztőpedagógusok, pszichológusok, nevelők munkáját.

Az intézményekben összesen 196 gyermekről gondoskodnak, Oroszlányban 75-en élnek, Komáromban 60-an, Tatán 36-an és Kömlődön 25-en. Az utóbbi két intézményben minden gyermeknek feljesztésre van szüskége, hiszen itt élnek a különböző fogyatékokkal, viselkedészavarral küzdők. Az első kettőben is 25% feletti a különleges nevelést, fejlesztőpedagógust igénylő gyermek, tehát összesen ~90 gyermeket érünk el közvetlenül a kampány során. A beszerzendő eszközökkel a fejlesztőpedagógusok egyszerre több gyermeket, hatékonyan, akár szabadidejükben, játékosan tudnak fejleszteni, ami mind az életük minőségét, a munkaerőpiaci kilátásaikat és ezen keresztül a társadalmi helyzetüket is nagyban befolyásolja a későbbiekben.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

A TEGYESZ (Területi Gyermekvédelmi Szolgálat) megyei szervezetei sokrétű munkát látnak el a gyermekvédelem területén.

Alapvető feladatuk a gyermekotthonok fenntartása, a gyermekekről történő gondoskodás intézményi keretek között.
A gyermekek bekerülhetnek gyámhatósági eljárás során (nevelésbe vétel), szülő kérésére (tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek esetében), orvosi javaslatra (pszichés betegségekkel küzdő kiskorúak), önkéntesen (lakóhelyükről önként távozók befogadása és ideiglenes otthon biztosítása számukra), illetve az intézményekben nevelkedett kiskorúak nagykorúvá válása utáni utógondozási minősítésben – beleértve a felnőtté vált gondozott gyermekének átmeneti gondozását is.

Ezeknek a feladatoknak különböző intézményein keresztül tesz eleget, többek között nevelőotthonok működtetésével, átmeneti ellátással, iskolarendszerű és azon kívüli oktatással és képzéssel, speciális (beteg, fogyatékos, pszichésen sérült) otthonok működtetésével a megfelelő szakmai háttér biztosításával (pszichológusok, nevelők, fejlesztő-pedagógusok foglalkoztatása).

Alapvető céljuk – ahol ez lehetséges – a gyermekek mielőbbi visszaintegrálása a családba és hogy az intézményekben töltött idő alatt, megfelelő és szakszerű segítséggel hathatós támogatást kapjanak az egyedi készségek, képességek fejlesztése tekintetében.

Ellátnak továbbá gyermekvédelmi szakszolgálati teendőket, melybe beletartoznak az eseti gondnoki, vagyonkezelő gondnoki, hivatásos gyámi hálózat, továbbá 24 órás diszpécseri szolgálat és Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság működtetése is.

Az erre a célra létrehozott alszámlánkra lehet átutalással vagy készpénzbefizetéssel is hozzájárulni ehhez a fontos célhoz:

Social Point Alapítvány
CIB Bank: 10700244-71766243-51300009

Külföldről:
CIB Bank Zrt.
1027 Budapest, Medve u. 4-14.

SWIFT / BIC: CIBHHUHB
HU41 10700244 71766243 51300009

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Költségek (320 HUF / 1 € árfolyamon):

2,228,000 Ft a Balázs-Diák Kft. digitális fejlesztőszoftverének használata, valamint 20 db LENOVO Tab M10 és 10 db Lenovo D330 Kventa Kft.-től

2,400,000 Ft tárgyi fejlesztőeszközök beszerzése a HOR Zrt.

7% az adománygyűjtő oldal költsége (4% gogetfunding oldal költsége és 3% a pénzmozgásé)

Összesen: 4.951.960 Ft / 15.475 € / $ 17.076

NE FELEDD! A társadalom mi vagyunk, a felelősség a miénk.Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg másokkal!