Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta 2001-ben dolgozta ki „Születni-újjászületni” pszichoterápiás, sajátélményű csoportját.

Az elmúlt 19 évben Katalin vezetésével és munkatársai közreműködésével kb. 1200 fő vett részt több mint 110 ilyen csoporton, Magyarországon, Hollandiában, Németországban, Oroszországban és Romániában.

Elhatároztuk, hogy erről a munkáról filmet forgatunk, mely egyrészt a perinatális időszakkal foglalkozó szakemberek, másrészt a szélesebb nagyközönség számára is bemutatja, hogy életünk legkorábbi szakasza milyen óriási hatással van teljes életidőnkre.
Amikor egy felnőtt ember átéli és megérti, milyen nagy a jelentősége annak, mi történt vele a beszéd előtti korban, elindul benne egy növekedési folyamat, átalakul a tanulásra és a szeretetre való képessége. Gyermekei, unokái születése egészen mást fog jelenteni számára, meghallja majd sírásukban a panaszt és az együttérzés megérinti szívét.

Szeretnénk ezt lehetőséget minél többek számára hozzáférhetővé tenni, ezért fordulunk a képek, a film segítségéhez: 2019 augusztusában egy teljes „Születni-újjászületni” csoport filmfelvétele elkészült, valamint kiegészítő jelenetek a személyes portrékhoz.

Ma már bizonyítható, hogy életünk legkorábbi szakasza – fogantatásunktól számított kb. első életév – mennyire szenzitív időszak, mely megalapozza életünk későbbi részét. Szakmai tapasztalataink szerint a feldolgozatlan magzati és születési élmény traumává válik, ami többek között gyermekkortól kezdve emocionálisan megnehezíti a szülőkkel való kapcsolatot, gátolhatja az egészséges kötődést, rontja a változáshoz való viszonyt, és megnehezíti az egészséges énhatárok kialakulását. De a trauma bizonyos határok között feldolgozható. Felnőtt korunkban is képesek vagyunk viselkedésünk átalakítására, ha érzelmi életünket megismerjük, feldolgozzuk a minket ért traumákat. A program iránt folyamatosan nő a szakmai érdeklődés is, mivel hatékonyan segít csökkenteni a stressz reakciót, és javítja a kapcsolatokat.

Az alábbi visszajelzést egy résztvevő írta:

„Nehéz nagy szavakkal és klisék nélkül elmondani, hogy mit éreztem ott és tapasztalok magamon azóta. Ilyenek jutnak először szembe: elfogadás, szeretet, a kellő idő megadása, nyitottság, szabadság, szembesülés, feleszmélés, minősített idő, misztérium, csend, béke, kiegyensúlyozottság. Ezeket megéltem, kaptam. Már nem futok magam elől. Szembenézek. Vállalom, azt, amiben vagyok, aki vagyok. Növekedem abban, hogy a látható kézzelfogható dolgok mögé nézzek. Alázattal és tisztelettel tekintek magamra.” (Reni)

Az eddigi forgatásokat adománygyűjtésből tudtuk megvalósítani: az elmúlt 4 hónap alatt közel 2 millió Ft folyt be, mely fedezte a fenti költségeinket. Nagyon hálásak vagyunk ezért minden eddigi támogatónknak!

Az utómunkálatok 6 millió Ft nagyságrendű kiadására további forrásokra lesz szükségünk, amihez szélesebb körű adományok bevonását tervezzük. Amit adományozóinknak fel tudunk ajánlani:

  • 20.000 Ft feletti támogatás esetén Orosz Katalin-S. Nagy Zita: A sorsformáló 9+1 hónap könyvének dedikált példányát,
  • 100.000 Ft feletti támogatás esetén térítésmentes részvételt az 1 napos életTÉRkép csoportjaink egyikén

Anennyiben banki átutalást választ, kérjük, hogy adjon meg a közleményben olyan adatot, ami segíti a kapcsolatfelvételt vagy írjon nekünk a perinatus@perinatus.hu e-mail címre, hogy ajándékát átvehesse.

Kérjük, támogassa kezdeményezésünket, bármilyen összeget hálásan fogadunk!

Perinatus Alapítvány

CIB Bank: 10700385-45236604-52000001

Külföldről:
CIB Bank Zrt.
1027 Budapest, Medve u. 4-14.

SWIFT / BIC: CIBHHUHB
IBAN: HU87 10700385 45236604 52000001

A közleménybe kérjük írja be: „film támogatás”.

http://perinatus.hu/

NE FELEDD! A társadalom mi vagyunk, a felelősség a miénk.Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg másokkal!