Ajándékozz élményt annak, akinek nem jut!

gyűjtés bántalmazott, elhanyagolt gyerekek élményterápiás táborára

Csecsemőotthon, elhanyagolás, éhezés, bántalmazás, szökés, nem ritkán szexuális abúzus – ilyen élethelyzetekkel találkozik sok gyerek még az iskolába kerülés előtt, éljen akár családban, akár állami gondozásban.
Van egy tanya, ahol szeretik, megértik és elfogadják azokat a gyerekeket, akiket a szüleik eldobtak maguktól, akiket elhanyagoltak, bántalmaztak. Ezen a tanyán a gyerekek megtapasztalhatják, hogy értékesek, helyük van a világban, erősek, tudnak tenni magukért, tudnak együttműködőek lenni. Ezen a tanyán a gyerekek új, egészséges életet élhetnek, hogy ne váljanak újra traumák, prostitúció, bántalmazás áldozataivá, vagy akár bántalmazóvá.

Kérjük, támogassa munkánkat, hogy minél több traumatizált, áldozattá vált gyermeknek adhassunk hitet önmagába és a jövőbe egész évben.

Célunk, hogy az elhanyagolt, bántalmazott gyerekek év közben is rendszeresen, havonta egyszer átélhessék a személyiségfejlődésükhöz elengedhetetlen élményeket, és megtapasztalhassák azokat az emberi kapcsolatokat, amiket egy mesterséges, kényszerközösségben (szakellátás, közoktatás) ma még alig lehetséges.

Szakmai csapatunk több éves tapasztalattal szervez élmény terápiás táborokat állami gondozott és hátrányos helyzetű gyerekeknek. Meggyőződésünk, hogy a tapasztalati tanulás elméletére alapozva a gyermekek új, a komfort zónájukon kívül eső környezetben olyan készségeket képesek hatékonyan fejleszteni, mint a szociális kompetenciák (empátia, együttműködés, érzelmek megélése, kifejezése), az önszabályozás és az énhatékonyság. Ezen kívül élmény alapú önismereti tapasztalatokat szerezhetnek.

A gyermekotthon keretei, szabályai és szokásai intézményi jellegüknél fogva mesterségesek. Az ősrégi tanyán az életkörülmények majdnem ugyanolyanok, mint száz éve, amikor a ház épült. A telken nincs hálózati áram és vezetékes víz, a sparhelt fafűtéses. Az együttélés feltételeit mi szabjuk, ezek az életet támogatják, és a szórakozásunkat szolgálják beleértve a közösségi munkát is.

Az élmény hétvégéket havonta egy alkalommal tartanánk péntek estétől vasárnap délutánig 8-10 gyerek részvételével, 2 kísérővel és szakmai lebonyolítókkal, valamint lehetőség szerint önkéntes(ek) bevonásával. Egy 6 méteres jurta szolgál szállásként, az étkezést és a tisztálkodást mind magunknak biztosítjuk.

Mi az élmény- és kalandterápia?
Olyan terápiás módszer, amelyben az élmények, a kalandos megtapasztalások és aktivitások terápiás hozadékát kombináljuk más, tradicionális terápiás megközelítésekkel.
• Éntudatosság fejlesztése, felelősség erősödése
• Máshol nem átélhető élmény, tapasztalat (vadon, erdő)
• Pozitív én-tapasztalások, önbizalom erősítése, stb.

Mi a tapasztalati tanulás?
Learning by doing – tanulás valamely cselekvés vagy aktív szemléltetés közben, aminek leghatékonyabb módja, ha minden érzékszerv bevonásával történik
• Játék: csapatépítés, önismeret, stratégiai gondolkodás, problémamegoldás
• Kihívások révén egyéni képességek felmérése, próbatétele
• Identitás, én-történet, történelem – archaikus környezet

Az erre a célra létrehozott alszámlánkra lehet átutalással vagy készpénzbefizetéssel is hozzájárulni ehhez a fontos célhoz:

Social Point Alapítvány
CIB Bank: 10700244-71766243-51200002

Külföldről:
CIB Bank Zrt.
1027 Budapest, Medve u. 4-14.

SWIFT / BIC: CIBHHUHB
HU41 10700244 71766243 51200002

NE FELEDD! A társadalom mi vagyunk, a felelősség a miénk.

 Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg másokkal!