Free Food Hungary (FFH)

Az, hogy a Te lakókörnyezetedben is legyen egy Ételdoboz, csupán néhány egyszerű dolgon múlik.

✔ Először is kellesz Te, aki ezt szeretné és hosszú távon is hajlandó időt szánni rá;

✔ Szükséged van egy viszonylag frekventált, de mégsem túl forgalmas helyre. Ez lehet magánterület, közintézmény vagy akár jogi személy (cég, szervezet, stb…) tulajdonában álló ingatlan is, ahol a leendő dobozodat el tudod helyezni. Figyelj rá, hogy ha közterületen akarod telepíteni, akkor szükség van a helyi önkormányzat (esetleg főváros) területhasználati engedélyére. Ez annyi, hogy bemész és megkérdezed, majd kérvényezed írásban a megfelelő helyen. Itt is tudunk segíteni.

✔ Ha ezzel meg vagy, akkor szükséged van annyi társra a kezdeményezéshez, amennyivel legalább napi szinten egyszer meg tudjátok látogatni az Ételdobozotokat. Ellenőrzés, tisztítás, lejárati idők figyelése.

✔ Ha meg van a helyszín és meg vannak a társaid, akkor a kihelyezés már meg is történhet a megfelelő helyre – dobozt szívesen ajánlunk fel Nektek a célra.

✔ Hozz létre egy vagy több nyilvános oldalt a kezdeményezésedhez (Facebook, Insta, Twitter, akármi) és kezdd el rendszeresen megosztani a tartalmakat, felhívásokat, fényképeket, hogy a környezeted mihamarabb megismerje, hogy van egy ilyen dobozotok.

✔ Most már meg tudod mutatni a környékbeli helyi vállalkozásoknak, hogy van egy működő kezdeményezésetek. Kezdd el bevonni őket az Ételdoboz támogatói körébe! Így nem csak a barátaid, társaid és magánszemélyek élhetnek majd ezzel a lehetőséggel.

✔ Támogatóitokról rendszeresen tájékoztassátok a követőiteket a fent említett felületeken.

Ha mindezzel meg vagy és úgy érzed, hogy maradt energiád további jó dolgokhoz, akkor keress bennünket és további ötletekkel tudunk szolgálni számodra, hogy segíthess másokon.

NE FELEDD! A társadalom mi vagyunk, a felelősség a miénk.


Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg másokkal!